räddaren i nöden?

denna dag har jag varit på besök hos fabror dakorn. min fot blir inte bättre så jag fick fara till sjukhuset och hälsa på Torsten som sa att jag hade en inflamation på ett konstigt ställe i foten. inte gav han mig några piller utan  han sa att de ska självläka och om de inte blir bättre får jag pallra mej hem från nikkaluokta än en gång.
jag kommer vara bosatt i nikka ett tag framöver. jobb, jobb och åter jobb.

idag hade jag, julia och katti tänkt fara på picknick i järnvägsparken. men detta jävla väder förstörde den aktiviteten. vi får se vad vi hittar på. de lär väl bli safari då som vanligt. ska bli kul att träffa julia igen, de var ett tag sen!

t


hard work

jag har varit i nikka och äntligen fått uppleva de omskrivna samboskapet som äger rum i kattis hus i detta nu.
therese P och tove har tagit väl hand om mej. dom tog ut mej på en gummibåttur som inte slutade i katastrof som jag trodde att de skulle göra. dock var vi tvugna att bära båten de 300 sista metrarna eftersom therese P misslyckades med att ro oss till rätt ställe:b
sedan lagade vi god mat. potatis och purjolöksoppa till förrätt och pommesfrites till varmrätt!

 



ihelg blir de kaunisvara med max. vet inte riktigt vars det ligger men de lär jag väl se.
ha en bra helg allihop! det ska jag jag ha!



justja! min mamma och mina syskon har äntligen kommit hem! jag har saknat dom, tro de eller ej.

mitt nya liv

idag har mitt nya nyttiga liv börjat! inge mer chokladflingor och absolut inge mer chips. och om foten blir bra så kanske jag börjar träna också.

igårkväll för jag, max och max syster ner till poikijärvi och grillade korv och badade. eller dom badade och jag kollade på. kände mig inte riktigt på G för ett dopp. korv och bröd är gott!      
                                                                      
 



jag har lovat pappa att jag ska bära in massa ved också. så innan han kommer hem 1 augusti ska jag ha hunnit bära in maassa ved. jajaa, jag får se de som träning.



sommar i kiruna är de bästa som finns!

eller inte! DE BARA REGNAR HELA JÄVLA TIDEN.  jag blir less. och min hosta försvinner inte, den har funnits där sedan kreta och de är ett bra tag nu. min fot blir inte heller bra. jajaa, bara hålla tummarna för bättre tider.
men tacka vet jag mina chokladflingor jag köpte igår! fast mjölken är sluut. så de är visst inte min dag idag.

GE MIG SOL!

fredag

denna dag står målning på schemat. äntligen ska den gräsligt fula oranga väggen i vardagsrummet bort! 

igår bakade jag och max bullar. två stycken gjorde vi gröna med karamellfärg:b eller jag bakade bullarna och max gjorde glass. men glassen är inte klar än, det blir den inte förrän imorron så då får jag se om han lyckades. de gjorde iaf jag med bullarna!

och jag har gjort nått med foten. den är helt uppsvullen och gör ont. jag minns inte att jag har stukat den så vad som hänt med den är och förblir ett mysterium.



den gräsliga väggen


I am a survivor!

jag klarade de! jag gick ända fram till Alesjaure. även om pappa skjutsade mig en bit på vägen med fyrhjulingen var de ändå tre mil att gå. jag fick sitta och vänta 3 timmar på att min morbror skulle komma och hämta mig med båten till andra sidan sjön när jag hade kommit fram. med den båten kom även mor som skulle möta mig efter vägen. hon hann inte börja gå och möta mig eftersom jag var för SNABB.

väl i stugan fick jag min cider, drack halva, somnade ett tag, vaknade, gick och bastade, drack andra halvan och gick sen och sov igen. tre gärden hann jag också med, trodde jag bara skulle hinna med ett denna sommar men inte de inte.
och mamma tyckte väl att jag hade varit så duktig som gått ända upp så hon gav mig pengar till helikopter så jag slapp gå ner också. MIN MAMMA ÄR GULD VÄRD!
                               

                                                                                
                                       

imorgon börjar allvaret

jag kommer kliva upp tiiiiidigt imorn. det betyder att jag kommer sova tidigt ikväll. och de lär inte vara några problem alls eftersom jag och isabell "vakade" igår. jag gav upp vid 4 och gick och la mej sen kom isabell och sov efter mig nångång. så jag har varit död hela dagen idag och kommer inte ha nå problem alls att somna.

jag har varit på coop och inhandlat de jag ska ha med mig: godis, dextrosol, myggmedel, tändstickor och lite mer godis. så jag klarar mig imorron, inga problem. och mamma kommer och möter mig halvvägs :) morfar är så orolig att jag ska gå ner mej i en jokk så han fick säkert mamma att lova att hon skulle komma och möta mej.

      

planen för morgondagen:  vakna 05.30
                                                göra en omelett
                                                köra upp till abisko
                                                gå alldeles för långt
                                                äta mycke godis
                                                komma fram till Ales
                                                dricka cidern mor lovade att jag skulle få när jag anländer
                                                be om fotmassage
                                                kanske basta
                                                sova
                    
på tisdag blir de hemfärd. även denna gång till fots...max kommer och hämtar mig i abisko sen :) längar tills jag får träffa han igen!

yeahyeah. önska mig lycka till! de lär jag behöva.


T.


insåg just att det är onsdag idag

jag trodde de var måndag idag. känns konstigt att jag har missat två hela dagar denna vecka. fast iofs kommer det vara onsdag när jag vaknar också så alltså har jag bara missat en dag? ääh, jag börjar förvirra mig själv nu. jag skriver om nått annat.
denna dag har jag tillbringat mestadels med mig själv, sittande framför tvn som började fungera igen och med datorn i knät.
jag har tagit avsked av max som for till arvika idag. jobbigt, jag kommer sakna han!

sen har jag varit med isabell. vi har cyklat runt, varit på luossaKONSUM och köpt ett paket med 18 st ägg i. och diverse tillbehör till att göra en omelett med. det fick bli min middag för idag. hannah kom också förbi en sväng, hon tyckte att min omeleett såg äcklig ut. men de var den inte!  jag har ganska många ägg kvar så de får bli omelett till frukost imorn, kanske lunchen också består av omelett. men de får jag se. sen har jag varit med isabell hela kvällen, hon ska sova hos mig. vi har kollat film och ätit chips. myyys!






jag gillar min cykel. den tar mig överallt på nolltid! therese <3 cykel = sant



   PS. jag visste inte att de fanns sniglar med skal i Kiruna. men tydligen finns det sånna  för jag hittade en idag! de var heeeftigt!DS.



T.

jag vet inte rubriken för detta inlägg

just nu sitter jag ensam hemma och har inte alls mycket för mig. TVn har lagt av, den visar bara myrornas krig och jag vet inte alls hur man fixar den. och pappa är inte hemma förrän imorn så jag får klara mig utan min älskade Tv ett tag.

festivalen är över för ett tag sen. riktigt kul hade jag! lördag missade jag tyvärr nästan hela kvällen eftersom jag for en snabbis till arvidsjaure och kollade läget där nere. inte alltför kul hade jag. min syster tog konfan så var tvungen att sitta i kyrkan väääldigt länge, och inte nog med de så mådde jag skit. men fina psalmer fick jag höra:b




                                                                                                                                 eftersom jag inte är bäst på att fota så blev det bara två bilder från helgen som gick. men två bilder är mer än ingenting.




på torsdag bär det upp till fjälls. tyvärr inte med helikopter denna sommar utan jag har beslutat mig för att gå de 4 milen det är dit upp. helvete vad har jag gett mig in på? äääh, jag klarar det. mamma säger att de tar 8 timmar men nu när det är jag som ska gå får jag räkna med 10 timmar sa hon. jag är ingen hejjare på att gå.
men jag måste ju börja ladda för Fjällräven Classic som jag och klassen ska gå nu i senare i sommar.



nää. nu ska jag ta tag i mitt liv och gå och äta frukost. de får bli ananas och chokladkakor som mor köpte åt mej igår så jag ska klara mej de dagar jag är ensam

T:

RSS 2.0